„În” și nu „Din”

Le-am dat Cuvântul Tău; şi lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume, după cum Eu nu sunt din lume. (Ioan 17:14)

Versetul de astăzi ne învață că, în calitate de credincioși, suntem în lume, dar nu din lume, ceea ce înseamnă că nu putem avea o viziune lumească asupra lucrurilor. A nu deveni ca lumea în atitudinile noastre necesită o constantă vigilenţă. Privind prea multă violență grafică sub formă de divertisment, așa cum se întâmplă în lume, ne poate afecta sau împietri conștiința și ne poate reduce sensibilitatea la vocea lui Dumnezeu. Mulți oameni din lume nu mai sunt sensibili la suferințele pe care le au oamenii în viața reală pentru că văd deseori tragedii la televizor.

Mass-media difuzează frecvent reportaje negative sau povești tragice lipsite de emoție și de multe ori vedem și auzim aceste lucruri fără să avem sentimente. Auzim atâtea lucruri cumplite și nu mai răspundem la ele având emoții adecvate de compasiune sau furie, emoții pe care ar trebui să le afișăm.

Cred că aceste lucruri fac parte din planul general al diavolului pentru lume. El vrea să avem inimile împietrite și să nu ne implicăm emoțional atunci când devenim conștienți de evenimentele oribile care au loc în jurul nostru. El nu vreau să ne pese de cei afectați de astfel de lucruri. Dar, ca și creștini, ar trebui să ne pese, ar trebui să simțim și ar trebui să ne rugăm. Ori de câte ori auzim despre ceea ce se întâmplă în lume, ar trebui să cerem lui Dumnezeu perspectiva Lui și să Îl întrebăm cum ar vrea să răspundem. Apoi ar trebui să Îi auzim răspunsul și să actionam în consecință. Acesta este un mod prin care putem fi în lume dar nu din lume.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Luați poziție pentru valorile drepte și niciodată pentru compromis.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon