Înaintează și află!

… căci mi s-a deschis aici o ușă mare și largă și sunt mulți potrivnici. (1 Corinteni 16:9)

Câteodată, singura cale de a descoperi voia lui Dumnezeu este să practici ceea ce eu numesc „pășește și află”. Dacă m-am rugat cu privire la o situație și nu știu exact ce trebuie să fac, trebuie să pășesc prin credință. Dumnezeu mi-a arătat că încrederea în El este ca atunci când stai în fața unei uși automate de la supermarket. Putem să stăm și să ne uităm la ea toată ziua, dar ea nu se va deschide decât dacă facem un pas spre ea și declanșăm mecanismul care o deschide.

Există momente în viață când trebuie să pășim înainte ca să aflăm, într-un fel sau altul, ceea ce ar trebui să facem. Anumite uși ni se deschid atunci când facem un pas prin credință, pe când altele nu se deschid indiferent de ceea ce facem. Când Dumnezeu deschide ușa, intră. Dacă El nu deschide ușa, atunci fii încurajat să te îndrepți spre altă direcție, dar nu lăsa ca frica să te țină pe loc.

În versetul de astăzi, Pavel menționează ușa oportunității care se afla în fața lui, dar vorbește și despre „mulți potrivnici”, așa că nu trebuie să confundăm opoziția cu ușa închisă.

Pavel, Sila și Barnaba, nu au așteptat ca un înger din cer să le apară într-o viziune, în timp ce căutau care este voia lui Dumnezeu. Ei au făcut pași în direcția în care au considerat că este bine să meargă. De multe ori Dumnezeu a deschis uși pentru ei, dar au fost și situații în care El a închis uși. Aceasta nu i-a descurajat, ci i-a făcut să meargă înainte prin credință, căutând lucrurile pe care Dumnezeu le dorea pentru ei.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Umblă cu îndrăzneală pe ușile pe care Dumnezeu le deschide pentru tine și nu te descuraja atunci când El închide vreo ușă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon