Încredete-te în Dumnezeu pe deplin

Încredete-te în Dumnezeu pe deplin

Doamne, în Tine mă încred. (Psalmul 31:1)

Îmi aduc aminte de momentul în care Dumnezeu mi-a spus să renunț la slujba mea cu normă întreagă, unde câștigam foarte bine. El a început să Se ocupe de mine, spunându-mi: „Va trebui să renunți la asta, să stai acasă și să te pregătești pentru slujire.”

Nu am ascultat imediat, deoarece mi-a fost teamă să-mi părăsesc locul de muncă. Până la urmă, de unde știam sigur că Dumnezeu mi-a vorbit? El a continuat să Se ocupe de mine, așa că am încercat în sfârșit să negociez cu El, spunând: „Nu voi lucra cu normă întreagă, dar voi lucra cu jumătate de normă.”

Așa că m-am dus să lucrez cu jumătate de normă, deoarece mi-a fost teamă să mă încred în Dumnezeu pe deplin. Eu și Dave nu aveam venitul la fel de mare ca înainte, dar am descoperit că putem supraviețui cu mai puțini bani. A trebuit să reducem cheltuielile, dar am reușit să plătim facturile. De asemenea, am avut mai mult timp să mă pregătesc pentru slujire. Părea un plan bun, dar nu era planul lui Dumnezeu.

Am învățat că Dumnezeu nu vrea să facă „negocieri” și am ajuns să fiu concediată de la locul meu de muncă cu jumătate de normă. Eram un angajat bun și nu am fost niciodată concediată de la un loc de muncă. Chiar dacă nu mi-a plăcut situația, am ajuns în cele din urmă acolo unde Dumnezeu a dorit să fiu tot timpul – complet dependentă de El.

Fără un loc de muncă, a trebuit să învăț să am încredere în Dumnezeu pentru fiecare lucru mic de care aveam nevoie. Timp de șase ani am avut nevoie de intervenția divină în fiecare lună doar pentru a putea să ne plătim facturile, dar în acea perioadă am învățat multe despre credincioșia lui Dumnezeu. El întotdeauna ne-a purtat de grijă și ceea ce am învățat prin experiența noastră ne-a permis să avem încredere în El pentru resursele de care avem nevoie acum pentru a conduce o lucrare internațională. Te încurajez să asculți complet de Dumnezeu și nu încerca să negociezi cu El, pentru că nu funcționează niciodată.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Nu câștigi niciodată când negociezi cu Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon