Înnoiește-ți mintea

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. (Romani 12:2)

L-am primit pe Isus ca Mântuitor la vârsta de 9 ani. Atunci am devenit conștientă de natura mea păcătoasă și am căutat iertare la Dumnezeu prin Isus Hristos. Am fost născută din Duhul în acel moment, dar nu am înțeles ce s-a întâmplat în viața mea cu adevărat. Nu am avut nicio învățătură, așa că la nivel experențial am rămas în întuneric, chiar dacă Lumina locuia deja în mine.

Ca tânără, am mers la biserică, m-am botezat și am făcut tot ceea ce am știut că trebuie să fac. Dar cu toate acestea, nu m-am bucurat de intimitatea cu Dumnezeu. Cred că mulți oameni sunt în aceeași poziție astăzi și mulți alții au fost în secolele trecute.

Deși mi-am dat toate silințele să fiu „religioasă”, am înțeles că Isus nu a murit ca să ne dea o religie; El a murit ca să ne dea posibilitatea de a avea o relație cu Dumnezeu, prin El Însuși și prin puterea Duhului Sfânt, pe care L-a trimis să locuiască în fiecare credincios.

După cum am menționat, am fost născută din Duhul, dar mi-a lipsit revelația a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Oamenii pot să fie foarte bogați, dar dacă ei cred că sunt săraci, viețile lor nu sunt cu nimic diferite de a celor care trăiesc în sărăcie. Dacă oamenii au o moștenire mare de care nu știu, ei nu pot să se bucure de ea.

Versetul de astăzi ne spune că Dumnezeu are un plan pentru noi. Voia Lui cu privire la noi este bună, plăcută și desăvârșită, dar noi trebuie să ne înnoim total mințile, pentru a experimenta lucrurile bune pe care Dumnezeu le-a plănuit (vezi Romani 12:1-2). Ne înnoim mințile și primim atitudini și idealuri noi studiind Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să învățăm să gândim ca Dumnezeu!


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Gândește la fel ca Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon