Iubește-i pe toți diferit

Iubește-i pe toți diferit

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmul 139:14

Biblia spune că suntem creați într-un mod minunat. Dumnezeu a petrecut timp și și-a exercitat creativitatea cu fiecare dintre noi, așa că putem spune că El nu ne-a creat pe toți la fel, nu-i așa? Din păcate, uneori încercăm să îi iubim pe alții ca și cum sunt toți la fel.

Vei descoperi că nu toți oamenii au nevoie de același lucru de la tine. De exemplu, unul dintre copiii tăi ar putea avea nevoie de tine mai mult decât altul. Un prieten poate avea nevoie de mai multă încurajare în mod regulat decât altul. Unii oameni au nevoie doar de diferite forme de iubire.

Respectarea preferințelor și opiniilor individuale este foarte importantă. Oamenii egoiști se așteaptă ca toți să fie ca ei, dar dragostea respectă diferențele dintre oameni. Dacă Dumnezeu ar fi vrut să fim toți la fel, El nu ne-ar fi dat fiecăruia dintre noi un set diferit de amprente. Cred că acest lucru dovedește clar că suntem creați egali, dar diferiți.

Cu toții avem daruri și talente diferite, gusturi diferite, obiective diferite în viață și motivații diferite. O persoană iubitoare respectă și încurajează diferențele din ceilalți.


Rugăciune

Doamne, ajută-mă să apreciez diferențele din ceilalți și apoi să îi iubesc corespunzător. Neai creat într-un chip așa de minunat. Îți mulțumesc pentru fiecare individ minunat pe care l-ai pus în viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon