Lasă Duhul Să Preia Controlul

Lasă Duhul să preia controlul

Eu, Domnul Dumnezeul tău, te învăţ ce este de folos şi te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi! (Isaia 48:17)

Cei mai mulți oameni se tem să nu fie ca toți ceilalți. Mulți oameni sunt mai confortabili să respecte niște reguli decât să îndrăznească să urmeze călăuzirea Duhului lui Dumnezeu. Când respectăm regulile create de om, facem pe plac oamenilor, dar când pășim prin credință și urmăm Duhul lui Dumnezeu, Îi suntem pe plac. Nu trebuie să ne simțim presați să ne rugăm într-un anumit mod pentru o anumită perioadă de timp sau să ne concentrăm pe lucruri specifice, deoarece alți oameni fac acest lucru. În schimb, trebuie să fim liberi să ne exprimăm unicitatea când ne  rugăm așa cum ne învață Dumnezeu. Dumnezeu ne folosește pe fiecare dintre noi ca să ne rugăm pentru lucruri diferite și astfel, toate lucrurile care necesită rugăciune sunt acoperite.

Cumva ne simțim în siguranță când facem ce fac toți ceilalți, dar lucrul trist este că ne vom simți neîmpliniți până când vom învăța să „dezlegăm barca de mal”, ca să spunem așa, și să lăsăm oceanul Duhului lui Dumnezeu să ne ducă oriunde vrea El. Am petrecut mulți ani legată de mal, urmând reguli și norme de rugăciune pe care alții m-au învățat și a fost un început bun, dar în cele din urmă viața mea de rugăciune a devenit foarte seacă și plictisitoare. Când am învățat să-mi dezleg barca de mal și să mă predau conducerii Duhului Sfânt, am primit o prospețime și creativitate și a fost minunat. Am descoperit că Duhul Sfânt mă conduce diferit aproape în fiecare zi când mă rog și nu o mai fac după regulile, regulamentele și ceasuri.

Începe acum să-I ceri lui Dumnezeu să-ți arate cine ești în unicitatea pe care Ți-a dat-o și să te ajute să auzi și să urmezi vocea Lui, conform modului unic, minunat în care te-a creat.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dezleagă-ți barca de mal și lasă-L pe Dumnezeu la cârmă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon