Lepădare de sine zilnică

Lepădare de sine zilnică

În fiecare zi eu sunt în primejdie de moarte; atât este de adevărat lucrul acesta, fraţilor, cât este de adevărat că am de ce să mă laud cu voi în Hristos Isus, Domnul nostru. – 1 Corinteni 15:31

A fi egoist nu este un comportament învățat, deoarece ne naștem cu el. Însă, când Îl acceptăm pe Isus ca Salvator, El vine să trăiască în duhul nostru. Pe măsură ce învățăm să murim față de noi înșine și urmăm călăuzirea Duhului Sfânt, reușim să biruim egoismul din noi. Poate că niciodată nu va dispărea complet, dar Cel care locuiește în noi ne ajută zilnic să îl biruim (vezi Galateni 5:16).

Eu nu am biruit egoismul pe deplin și mă îndoiesc că cineva a reușit. Chiar apostolul Pavel, unul dintre cei mai mari creștini care au trăit vreodată, s-a luptat să biruiască egoismul. La fel ca pentru oricine altcineva, și pentru el a fost un proces în care a învățat cum să biruiască egoismul. El a spus că trebuie să se lepede de sine în fiecare zi.

Suntem chemați la același fel de viață, deoarece nu putem trăi o viață de egoism și să ne așteptăm să facem o diferență în viețile altora. Trebuie să murim față de noi în fiecare zi. În mod normal nu este ușor, dar când ne sprijinim pe El, Dumnezeu ne dă întotdeauna harul Său pentru a face ceea ce este corect. Adevărul este că a trăi o viață lipsită de egoism este cel mai bun mod de a avea mai multă neprihănire, pace și bucurie în fiecare zi!


Rugăciune

Doamne, nu sunt perfect dar știu că, în timp ce Tu îmi dai putere, eu pot muri în fiecare zi față de mine. Arată-mi cum să biruiesc egoismul, ca Tu să poți trăi prin mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon