Liber să fii perseverent

Liber să fii perseverent

„Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui…” —Filieni 3:10

A-L căuta pe Dumnezeu cu perseverență nu este neapărat ușor, dar cu siguranță merită. Cu toate acestea, nu poți să-L cauți cu adevărat pe Dumnezeu până când nu experimentezi adevărata libertate.

Dumnezeu eliberează oamenii și este extraordinar să fim eliberați de vinovăție, condamnare și de veșnica preocupare legat de ceea ce gândesc oamenii despre noi.

Suntem eliberați de teama de eșec atunci când știm cine suntem în Hristos. Acest lucru ne dă curajul să ne ridicăm și să căutăm promisiunile lui Dumnezeu.

Una din cele mai mari libertăți pe care mi le-a dat Dumnezeu este libertatea de a fi eu însumi. Ani de zile am încercat să fiu ceva ce nu eram, simțeam că trebuie să fiu așa sau așa, știind în tot timpul acesta că nu eram ca toți ceilalți. Cu toate acestea, am încercat să fiu ca ceilalți, până când am învățat, prin relația mea cu Dumnezeu, cine m-a creat El să fiu. De asemenea, aceasta m-a eliberat de mine însumi, ca să mă pot concentra pe Isus și să-i ajut pe ceilalți așa cum vrea El.

Filipeni 3 spune că Pavel era hotărât (sau perseverent) să aibă lucrurile pentru care a murit Isus Hristos, să-L cunoască pe El și puterea învierii Lui. Cred că atunci când ne naștem din nou, există un duh de determinare care se trezește în noi. Îl putem numi pasiunea sau zelul Duhului Sfânt și este ceea ce ne dă puterea de care avem nevoie în vremurile grele să spunem: „Nu voi renunța la relația intimă, pasionată, profundă și personală cu Dumnezeu. Nu voi renunța la a fi tot ceea ce vrea Hristos să fiu.”

Rămâi perseverent în credință și primește promisiunile lui Dumnezeu. Nu uita că Îi aparții și că ți-a dat un duh de perseverență!


Rugăciune

Doamne, vreau să trăiesc o viață nouă, în care să Te caut pe Tine și promisiunile Tale cu perseverență. Am încredere că mă vei ajuta să devin tot ceea ce m-ai creat Tu să fiu și să experimentez adevărata libertate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon