Lucrul Adevărat

Lucrul adevărat

Caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmul 34:14)

Am învățat pe alții mult despre urmărirea păcii pe măsură ce Îl urmam pe Dumnezeu, dar vreau să mă asigur că înțelegi că există o pace falsă și trebuie să fii atent. De exemplu, atunci când avem o dorință puternică de a face ceva, aceasta poate produce un fals sentiment de pace care de fapt provine doar din emoțiile noastre. Odată cu trecerea timpului, această pace falsă dispare și adevărata voie a lui Dumnezeu va ieși la suprafață. Din acest motiv, nu ar trebui să ne pripim în a lua decizii importante. Un timp de așteptare este întotdeauna înțelept și prudent.

Iată un exemplu. Cineva drag mie și lui Dave avea o nevoie și am vrut să ajutăm acea persoană. Făcând acest lucru, am fi adus multă bucurie acelei persoane și i-am fi îndeplinit o dorință veche. Eram entuziasmată și m-am dus la Dave, care a fost de acord că ar trebui să ajutăm. Am continuat cu planul nostru, dar cu cât am mers mai departe, cu atât am simțit mai puțină pace. Aceasta a creat o problemă pentru că ne-am angajat să ajutăm și nu voiam să-mi încalc cuvântul. Nu mă deranja să spun că am făcut o greșeală, dar nu voiam să dezamăgesc persoana care conta pe noi.

Au trecut câteva săptămâni și am continuat să mă rog pentru situație. În cele din urmă, mi-am pierdut liniștea până în punctul în care m-am dus la persoana respectivă și i-am spus: „Ceva nu este în regulă cu planul nostru; nu am absolut nicio pace în acest sens.” Spre marea mea ușurare, cealaltă persoană simțea la fel. Lăsasem entuziasmul față de acest plan să creeze un fals sentiment de pace care s-a pierdut în timp.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Nu lua decizii serioase fără să te asiguri că ai pace.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon