Mângâietorul

Eu, Eu vă mângâi. (Isaia 51:12)

Denumirile sub care este menționat Duhul Sfânt în Scriptură descriu caracterul Său și lucrarea Lui în viețile noastre. El este numit Învățătorul, Ajutorul, Mijlocitorul, Sprijinitorul, Cel care ne întărește și Cel care rămâne cu noi. Aceste nume dezvăluie ceea ce vrea Duhul Sfânt să facă pentru credincioși. Astăzi vreau să mă concentrez asupra Lui ca mângâietor (vezi Ioan 14:16).
Mulți ani mă supăram constant pe soțul meu pentru că nu îmi aferea alinare când simțeam că am nevoie de alinare. Sunt sigură că a încercat, dar acum îmi dau seama că Dumnezeu nu i-a permis lui Dave să îmi aline inima, pentru că eu trebuia să caut mângâiere la Duhul Sfânt. El mi-ar fi dat toată mângâierea de care aveam nevoie, dacă pur și simplu I-aș fi cerut.

Dumnezeu va permite oamenilor să facă doar anumite lucruri pentru noi și nu mai mult. Chiar și acei oameni care ne sunt extrem de apropiați nu ne pot oferi tot timpul tot ceea ce avem nevoie. Când ne așteptăm ca alții să facă pentru noi ceea ce numai Dumnezeu poate face, așteptările noastre sunt puse într-un loc greșit și vom fi mereu dezamăgiți.

Mângâierea lui Dumnezeu este mult mai bună decât a oricui altcuiva. O persoană nu poate niciodată să ne dea ceea ce avem nevoie cu adevărat, cu excepția cazului în care Dumnezeu o împuternicește și îi oferă ungerea divină ca să ne slujească, ceea ce deseori se întâmplă. Cu toate acestea, Dumnezeu este adevărata Sursă de mângâiere, iar atunci când avem nevoie de mângâiere, ar trebui să mergem la El ca să o primim. Dacă ești rănit, te încurajez să Îi ceri lui Dumnezeu mângâiere divină.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Caută și primește mângâierea oferită de Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon