Marca creștinului adevărat

Marca creștinului adevărat

Aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte (snoabe, exclusiviste), ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi. – Romani 12:16 (Biblia Amplificată)

Una dintre cele mai importante aspecte ale iubirii este altruismul, caracterizat în Romani 12:16 ca dorința de a se adapta și ajusta nevoilor și dorințelor altora.

Oamenii care au înțeles sensul acestui verset și l-au aplicat în viața lor au învățat ce înseamnă să te rezumi la iubire. Ei nu sunt egoiști și au învățat să se adapteze la ceilalți.

Pe de altă parte, oamenilor care se gândesc mai mult decât ar trebui la ei înșiși le este greu să se adapteze la ceilalți. Imaginea de sine grandioasă îi determină să-i vadă pe ceilalți ca fiind „mici” și „neimportanți”. Ei se așteaptă ca toți ceilalți să se adapteze la ei, dar nu pot să-i accepte pe alții fără a se supăra sau enerva.

Ce fel de persoană ești? Eu eram foarte egoistă, dar îți pot spune din experiență că trăirea altruistă este un mod mult mai satisfăcător de a trăi.

Marca unui creștin adevărat este abilitatea de a se adapta la nevoile celorlalți. Vei fi altruist față de cineva astăzi?


Rugăciune

Dumnezeule, arată-mi în fiecare zi cum să mă adaptez la ceilalți în dragoste. Nu vreau să fiu egoist și doresc să mă adaptez să îi ajut când pot. Arată-mi cum să le demonstrez dragostea Ta!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon