Schimbă-ți mentalitatea cu privire la teamă

Schimbă-ți mentalitatea cu privire la teamă

„Nu te teme [nu ai de ce te teme], căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare [victorioasă].” (Isaia 41:10, Biblia amplificată)

Cu ajutorul lui Dumnezeu, poți înceta să te mai chircești de teamă, căci poți învinge teama prin schimbarea modului de a gândi. Biblia numește aceste lucru drept înnoirea minții (Romani 12:2). Adică putem învăța să gândim altfel. Poate că anumite experiențe sau oameni din trecut te-au învățat să te temi, dar Cuvântul lui Dumnezeu te poate învăța să renunți la această teamă. Poți învăța să fii îndrăzneț, curajos și încrezător.

Nu lăsa ca teama de ceva anume să stea în calea reușitei și bucuriei tale din viața de zi cu zi. Cu toate că are o umbră mare, teama în sine este foarte mică. Teama îți aduce o tulburare inutilă în viață. Când te temi, nu trebuie să renunți sau să te întorci de unde ai plecat. Dumnezeu este cu tine și, de aceea, poți simți teama și totuși să faci un anumit lucru.

În loc să-ți spui că nu poți face ceva atunci când te temi, ia decizia de a-ți împlini scopul și de a trece cu bine peste provocarea ce-ți stă înainte. Chiar dacă gândurile tale sunt pline de teamă, să știi că Duhul Sfânt din tine îți poate schimba mentalitatea referitoare la teamă. Chiar dacă teama pare a fi un monstru, nu uita că este unul care va da înapoi de îndată ce e confruntat cu adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Teama este ca un bătăuș de la școală: se ia de toată lumea, până când cineva îl înfruntă.


Când ne temem că vom suferi, suferim deja tocmai de ceea ce ne temem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon