Merită?

Merită?

„… Dar iubiți adevărul și pacea!” (Zaharia 8:19)

Dumnezeu chiar Își dorește ca tu să duci o viață plină de pace. Cu cât mai mult te apropii de Domnul – cu cât mai mult depinzi de El – cu atât vei avea mai multă pace.

Niciun statut social și nicio avuție nu merită efortul dacă nu ai pace. Banii, statutul, popularitatea – toate sunt fără rost dacă nu ai pace. Pur și simplu nu poți pune preț pe pace.

Mulți oameni își petrec întreaga viață încercând să se urce pe scara succesului, însă, de fiecare dată când mai urcă o treaptă, își pierd din pace, din bucurie și din timpul petrecut alături de familie. Ei își consumă întreaga viață sub presiunea și stresul de a încerca să păstreze ceea ce au obținut. Însă nu avem niciodată succes cu adevărat dacă nu avem pace.

Unii au chiar mai multe locuri de muncă pentru a putea obține lucrurile cu care îi ispitește lumea, spunând: „Trebuie să obții lucrul acesta pentru a fi cu adevărat fericit.” Însă, după ce obțin acele „lucruri”, tot nu au pace deloc.

În Romani 14:17 ni se spune: „Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură” – nu e formată din lucruri ce pot fi oferite de bani sau statut – ci e „neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt”. Împărăția lui Dumnezeu se găsește atunci când știm cine suntem în Hristos și având „pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere” (Filipeni 4:7).


Dumnezeu vrea ca toate nevoile tale să-ți fie împlinite, astfel încât să ajungi să-i binecuvântezi și tu pe alții. Să nu te îndoiești niciodată că Dumnezeu vrea să te binecuvânteze, dar nu căuta să obții ceva dacă nu o poți face în pace.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon