Nu trăiești doar cu pâine

… omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului (Deuteronomm 8:3).

În anii în care lucrarea mea nu a crescut așa cum aș fi vrut, am devenit frustrată. Am postit, m-am rugat și am încercat tot ce am știut ca să vină mai mulți oameni la conferințele pe care le realizam.

Îmi amintesc că mă plângeam adesea și eram supărată când Dumnezeu nu îmi dădea creșterea pe care mi-o doream. El mă testa adesea făcând ca audiența sau entuziasmul oamenilor să fie mai jos decât îmi doream. Când părăseam acele întâlniri mă întrebam: „Doamne, oare ce fac greșit? De ce nu mă binecuvântezi? Postesc,  mă rog, dăruiesc și cred dar Tu nu te miști în dreptul meu.” Am devenit atât de frustrată că simțeam că explodez. L-am întrebat: „Doamne, de ce nu îmi răspunzi?”

El mi-a vorbit și mi-a spus: „Joyce, te învăț că omul nu trăiește doar cu pâine”. El a spus aceste cuvinte israeliților atunci când călătoreau prin deșert spre Țara Promisă într-un ritm mult mai lent decât se așteptau. El îi învăța că omul nu trăiește doar cu pâine ci cu orice cuvânt care vine de la Domnul.

Nu mi-a plăcut gândindu-mă că Dumnezeu mă smerește și mă testează, dar mi-am dat seama ce voia să îmi spună prin: ”omul nu trăiește doar cu pâine”, și anume că El vrea ca dorințele mele să fie curate pentru mai mult din El, și nu pentru mai mult din orice altceva. Lucrarea mea a crescut în timp, dar numai după ce Dumnezeu a ajuns pe primul loc în viața mea. Atunci când poți fi împlinit doar cu Dumnezeu, El îți va da și celelalte lucruri pe care ți le doreai. El este adevărata pâine și adevărata hrană pentru sufletele noastre.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Refuză să trăiești doar cu pâine, dorește-L pe Dumnezeu mai mult decât orice!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon