Nu te teme!

Nu te teme!

Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” (Isaia 41:13).

Câteodată întâmpinăm rezistență atunci când încercăm să Îl urmăm pe Duhul Sfânt și de multe ori aceasta vine sub forma fricii – nu doar frici majore, cum ar fi frica de un dezastru natural, de o boală gravă sau de altă catastrofă – ci un sentiment deranjant de anxietate și neliniște cu privire la lucrurile obișnuite. Diavolul încearcă să ne facă inclusiv să ne temem să ne rugăm cu evlavie. El vrea să ne apropiem de Dumnezeu cu frică și nu cu credință.

Unii oameni trăiesc în fiecare zi cu o stare permanentă de mici frici, spunând lucruri de genul: „mă tem să nu întârzii la muncă din cauza traficului”, sau „mă tem să nu mă fac de râs” sau „mă tem că va ploua la meciul de duminică.” Aceste frici zilnice sunt minore, dar sunt frici, și ascund un stil de viață în care în loc să fim atenți la vocea lui Dumnezeu, ne concentrăm pe îngrijorări. În loc să permitem dușmanului să ne atace cu lucruri mărunte și să ne infecteze viețile cu lucruri josnice, cu frici permanente, trebuie să ne rugăm și să ne încredem în Dumnezeu.

Motto-ul meu este: ”Roagă-te pentru toate lucrurile și nu te teme de nimic!”. Când dezvoltăm un stil de viață în care vorbim cu Dumnezeu și Îl ascultăm, trebuie să ne împotrivim agresiv micilor frici, obiceiuri și tipare de gândire care nu susțin viața de rugăciune. Duhul Sfânt vrea să ne ajute să facem acest lucru, așa că trebuie să Îi cerem să ne scoată din obiceiurile negative și să ne ajute să avem o atitudine pozitivă care să ne țină conectați cu Dumnezeu prin credință, pe toată perioada zilei. Pe măsură ce permitem Duhului Sfânt să ne călăuzească în această direcție, rugăciunile și abilitatea noastră de a asculta vocea lui Dumnezeu, va deveni la fel de normală ca și respirația.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Roagă-te pentru toate lucrurile; nu te teme de nimic!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon