O necesitate vitală

O necesitate vitală

Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului (în prezența Sa), ca să privesc frumuseţea (atracția sa dulce și dragostea plăcută) Domnului și să mă minunez de Templul Lui. (Psalmul 27:4, Biblia amplificată)

Dacă dorim să-L auzim pe Dumnezeu, atunci trebuie să facem o prioritate din a-L căuta pe El. David a rezumat o dorință a vieții sale în versetul de astăzi. El a cerut prezența lui Dumnezeu ca o necesitate vitală în viață.

David s-a bucurat de multe ocazii în care a avut izbândă și în urma cărora a devenit încrezător. Împuternicit de prezența lui Dumnezeu, el a ucis un leu și un urs cu mâinile goale și a omorât un uriaș cu nimic altceva decât o praștie și cinci pietre mici. Dumnezeu l-a ales pe acest păstoraș simplu să devină rege al Israelului, chiar dacă era cel mai mic copil al unei familii în care toți bărbații erau mai proeminenți decât el. Faima și bogăția i-au oferit tot ceea ce majoritatea oamenilor ar putea crede că oferă satisfacție în viață.

Căutarea lui David după mai mult din Dumnezeu, chiar și după ce a experimentat prezența lui Dumnezeu în multe feluri, ar trebui să ne facă conștienți că trebuie să continuăm să-L căutăm pe Dumnezeu, indiferent de câte victorii avem. La urma urmei, chiar și David a avut nevoie să-L cunoască pe Dumnezeu mai îndeaproape. Trebuie să dorim continuu o părtășie intimă cu Dumnezeu și să o căutăm din toată inima.

Mulți oameni doresc călăuzirea lui Dumnezeu, dar nu vor să lase deoparte alte lucruri pentru a auzi vocea Lui. David a restrâns tot ceea ce își dorea la un singur lucru – mai mult din Dumnezeu în toate zilele vieții sale. Psalmul 27:4 a devenit un verset preferat mie și cred că singurul lucru care satisface cu adevărat dorul din noi este să-L cunoaștem pe Dumnezeu mai profund astăzi decât am făcut-o ieri.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Caută mai mult din Dumnezeu în viața ta – astăzi și în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon