Fă-i prioritari pe oamenii din viața ta

Departe iarăși de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi! (1 Samuel 12:3)

Un secret al rugăciunii eficiente este să ne concentrăm pe nevoile celorlalți, și să nu fim obsedați de propriile nevoi. Noi trebuie să ne rugăm pentru propriile nevoi, dar trebuie să evităm să ne rugăm pentru noi înșine tot timpul.

Rugăciunile egoiste și centrate pe eul nostru nu sunt eficiente, așa că trebuie să ne asigurăm că petrecem timp rugându-ne pentru ceilalți. Eu mă rog în mod constant pentru 4-5 oameni care au diverse nevoi și, când văd că acele rugăciuni au primit răspuns, încep să mă rog pentru alții. Probabil că și tu ai auzit de cineva care a pierdut o persoană dragă, cineva care și-a pierdut locul de muncă, cineva care are nevoie de o locuință, cineva care a primit o veste proastă de la medic, cineva care are copilul bolnav sau cineva care a fost părăsit de partenerul de viață.

Oamenii au tot felul de probleme și au nevoie de rugăciunile noastre. Dumnezeu vrea ca noi să ne rugăm pentru alții cu dragoste sinceră și compasiune. Când ne rugăm pentru alții, plantăm semințe care vor aduce recoltă în propriile vieți. Îmi amintesc de o doamnă care mi-a spus că a participat la una din conferințele mele, în care m-am rugat ca bolnavii să fie vindecați. Deși ea avea leucemie, a început să se roage pentru alții să fie vindecați și nu s-a gândit să se roage pentru ea. În următoarea săptămână a mers la medic pentru control și analize, iar medicul i-a spus că nu înțelege ce s-a întâmplat cu ea, pentru că în trupul ei nu mai era nicio urmă de boală


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Cu cât te concentrezi mai mult pe alții, cu atât Dumnezeu se concentrează mai mult spre tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon