Pace

Pace

Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:7

Am scris mai multe mesaje despre călăuzirea pe care o dă Dumnezeu prin prezența păcii lăuntrice, dar vreau să abordez acest subiect încă o dată pentru că este foarte important. Oamenii care fac lucruri în dreptul cărora nu au pace, au vieți mizerabile și nu reușesc nimic. Trebuie să ne lăsăm călăuziți de pace.

Versetul de astăzi ne asigură că Dumnezeu ne va călăuzi prin pace. Dacă faci ceva, cum ar fi privitul la televizor, și îți pierzi brusc liniștea, este Dumnezeu care îți vorbește. Lipsa păcii în această situație este Dumnezeu care spune: „Oprește-l. Ceea ce urmărești nu este bun pentru tine.”

Dacă îți pierzi pacea când tocmai ai spus ceva, e Dumnezeu care îți vorbește. Dacă te scuzi chiar atunci te va salva de o mulțime de probleme. Poți spune: „Îmi pare rău că am spus asta. Am greșit; te rog să mă ierți.” Dumnezeu vrea să fie implicat în toate deciziile noastre. Unul dintre modurile prin care El ne anunță despre ce simte El cu privire la acțiunile noastre este fie oferindu-ne pacea ca aprobare, fie retragând-o ca dezaprobare.

Dacă nu avem pace, nu ne supunem lui Dumnezeu, pentru că trebuie să lăsăm pacea Sa să stăpânească ca un arbitru în inimile noastre (vezi Coloseni 3:15). Oricând ne pierdem pacea, trebuie să ne oprim și să fim sensibili la ceea ce ne spune Dumnezeu. Pacea servește ca o busolă în inimile noastre, îndreptându-ne în direcția cea bună. Acesta este motivul pentru care spune  Dumnezeu în Biblie: „Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.” (Evrei 12:14)


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Urmărirea păcii te va feri de necazuri.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon