Pacea să fie arbitrul tău

Pacea să fie arbitrul tău

Pacea lui Hristos (armonia sufletului care vine de la El) să stăpânească (să acționeze ca un arbitru constant) în inimile voastre. (Coloseni 3:15, Biblia amplificată)

Încerc să îmi ghidez viața după pace. Dacă fac cumpărături, nu cumpăr ceva dacă nu am pace în acest sens. Dacă sunt implicată într-o conversație și mă găsesc că-mi pierd pacea, încep să tac. Când iau decizii, analizez opțiunile și caut să văd în care se regăsește pacea. Când încerc să discern între vocea lui Dumnezeu și celelalte voci care concurează pentru atenția mea, ascult să văd ce voce sau mesaj aduce pacea lui Dumnezeu în inima mea.

Am învățat că menținerea păcii este importantă pentru a menține puterea în viața noastră. Când nu vom avea pace, putem face foarte ușor o greșeală gravă. Aș merge atât de departe încât să spun că nu ar trebui să acționăm niciodată fără pace. Am putea spune că pacea este o „confirmare internă” pe care Dumnezeu o dă deciziei pe care am luat-o.

Dumnezeu ne conduce prin pace. Versetul pentru astăzi spune că pacea este ca un arbitru care decide ce este „în siguranță” și ce este „exclus”. Dacă nu există pace, este „exclus”! Trebuie să lăsăm armonia din mințile și sufletele noastre să guverneze și să acționeze ca un arbitru continuu în inimile noastre, hotărând și soluționând toate întrebările care apar în mintea noastră și deciziile pe care trebuie să le luăm în viața noastră.

Trebuie să învățăm să ne supunem discernământului propriu în ce privește binele și răul și să ne opunem să facem lucruri incomode conștiinței noastre. Dumnezeu dă sau ia pacea din conștiința noastră pentru a ne anunța dacă suntem sau nu pe calea bună.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Pacea să fie arbitrul tău astăzi. Decizia ta este „acceptată” când ai pace și „exclusă” când nu ai.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon