Planificarea lui Dumnezeu este perfectă

Planificarea lui Dumnezeu este perfectă

„Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, pentru ca să fiți [oamenii] desăvârșiți, întregi [fără defecte] și să nu duceți lipsă de nimic.” (Iacov 1:2-4, Biblia amplificată)

De obicei, noi nu vedem chiar când se întâmplă, dar Dumnezeu lucrează din culise la desfășurarea planului Său perfect pentru viețile noastre. Cu toate că vrem să vedem rezultate imediat, dezvoltarea caracterului necesită mult timp și răbdare.

Biblia spune că răbdarea duce o muncă elaborată în viețile noastre. Atunci când așteptăm ca Dumnezeu să acționeze, El ne face să devenim dezvoltați pe deplin, întregi, fără a duce lipsă de nimic. Am descoperit că răbdarea înseamnă mai mult decât abilitatea de a aștepta; aceasta reprezintă abilitatea de a păstra o bună atitudine în timp ce aștepți. Acest rod practic al Duhului Sfânt provine dintr-o relație apropiată cu Dumnezeu – se manifestă printr-o atitudine calmă, pozitivă, manifestată în ciuda circumstanțelor.

De obicei, planificarea lui Dumnezeu diferă de a noastră. Noi suntem mereu grăbiți, dar Dumnezeu nu este. El Își ia destul timp pentru a face lucrurile bine – El construiește o fundație solidă înainte de a încerca să ridice o clădire. Noi suntem clădirea pe care o construiește Dumnezeu. El este Maestrul Constructor și știe prea bine ce face.


Când te simți nerăbdător, nu uita că planificarea lui Dumnezeu este perfectă mereu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon