Concentrează-te asupra potențialului, nu asupra limitărilor

Concentrează-te asupra potențialului, nu asupra limitărilor

„Deoarece avem felurite daruri [aptitudini, talente, calități], după harul care ne-a fost dat… să-l întrebuințeze…” (Romani 12:6, Biblia amplificată)

A crede în potențialul pe care ți l-a dat Dumnezeu reprezintă o parte importantă din clădirea încrederii și din a scăpa de nesiguranță. Atunci când te concentrezi asupra potențialului pe care îl ai și nu asupra slăbiciunilor tale, Îi permiți lui Dumnezeu să lucreze, căci asta înseamnă că ai încredere că El are un plan pentru viața ta.

Chiar dacă oamenii spun „Poți realiza orice îți propui”, noi nu putem face nimic… doar prin propriile puteri. De asemenea, nu putem face nimic din ceea ce îi vedem pe alții făcând. Însă putem face tot ce ne-a chemat Dumnezeu să facem. În plus, putem fi tot ceea ce spune Dumnezeu că putem fi.

Fiecare dintre noi e înzestrat cu daruri și talente, cu potențial și abilitate. Dacă începem să colaborăm cu Dumnezeu cu adevărat, identificându-ne punctele forte și fiind mulțumiți cu ceea ce ne-a dat El, ne vom da seama care ne este adevăratul potențial. Darurile și talentele sunt împărțite de către Duhul Sfânt în funcție de harul pe care îl are fiecare în parte de a ști cum să le folosească. Dacă vrei să ajungi mai departe în viață, dacă vrei să profiți la maximum de ceea ce ți-a oferit Dumnezeu, atunci trebuie să înveți să te concentrezi asupra potențialului tău – adică ceea ce te-a creat Dumnezeu să fii – și nu asupra limitărilor tale.


Dacă Dumnezeu te-a chemat să faci ceva, vei vedea că vei ajunge să îți placă acel lucru, chiar dacă te vei confrunta cu greutăți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon