Puterea Duhului Sfânt

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului. (Fapte 1:8)

Duhul lui Dumnezeu dă putere celor care vor să-I audă glasul și să Îl slujească. Când cineva își dorește să facă ceva și nu are putere să o facă, această putere poate veni prin primirea botezului cu Duhul Sfant. Poate vă amintiți că Isus a fost botezat prin scufundare în apă, dar El a fost botezat și în Duhul Sfânt. Cu alte cuvinte, El a fost scufundat în putere, ceea ce I-a permis să îndeplinească sarcina pe care Tatăl L-a trimis-o să o facă.

Faptele Apostolilor 10:38 spune: „cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.”

Înainte de a-Și începe slujirea publică, El a fost uns cu Duh Sfânt și cu putere. Când suntem plini de Duhul Sfânt, suntem capabili să auzim vocea lui Dumnezeu mai clar și suntem pregătiți pentru slujire în Împărăția lui Dumnezeu pentru că putem să ne bazăm pe puterea (abilitatea și eficiența) Duhului Sfânt pe care L-am primit, atunci când a venit peste noi ca să Îi fim martori. Această putere ne capacitează să facem ceea ce Dumnezeu dorește să facem.

Este important să vedem că Isus nu a făcut niciun fel de minuni sau alte lucrări ale puterii, până după ce El a fost împuternicit de Duhul Sfânt. Dacă Isus a avut nevoie de puterea Duhului, cu siguranță avem și noi nevoie. Roagă-L să te umple cu puterea Duhului Său astăzi și în fiecare zi.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: ai acces la putere – aprinde lumina!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon