Rugăciunea aduce răbdare și speranță

Rugăciunea aduce răbdare și speranță

„Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea.” (Romani 5:3-4)

Este ușor să spui: „Nu te îngrijora!”, dar pentru a trăi astfel, trebuie să cunoști credincioșia lui Dumnezeu. Când avem încredere în Dumnezeu, iar apoi vedem și experimentăm credincioșia Lui în viețile noastre, primim o mare încurajare de a trăi fără îngrijorare, frică și anxietate.

De aceea este atât de important să continuăm să avem încredere în Dumnezeu chiar și în mijlocul încercărilor și incertitudinilor. Cu ajutorul Lui putem ține piept ispitei de a renunța când lucrurile devin dificile. Să nu uităm că Dumnezeu Se folosește de vremurile grele pentru a dezvolta în noi răbdare, perseverență și alte calități care vor produce acea bucurie permanentă și încredere neclintită în El.

Amintește-ți întotdeauna că atunci când ești într-o bătălie, câștigi experiență care îți va fi de folos în viitor. Îți va fi mai ușor să te încrezi în Dumnezeu atunci când vin încercări și vei putea fi martor al bunătății și credincioșiei lui Dumnezeu, pentru a-i întări pe alții. Dacă duci o luptă chiar acum, poți alege dacă te lași înfrânt sau dacă vei deveni mai puternic prin ea! Dacă faci alegerile potrivite, vei deveni mai matur din punct de vedere spiritual.

Noi slujim unui Dumnezeu care, în măreția Lui, poate întoarce spre bine toate încercările prin care diavolul vrea să ne distrugă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon