Rugați-vă în acord; Trăiți în acord

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)

Rugăciunea în acord este eficientă numai atunci când cei care sunt de acord în rugăciune trăiesc în acord în viața lor naturală, de zi cu zi. Trăirea în acord nu înseamnă să nu avem niciodată propriile noastre opinii, ci înseamnă că există armonie, respect reciproc și onoare în relațiile noastre. Aceasta înseamnă o absență a lucrurilor care provoacă diviziune și ceartă – cum ar fi egoismul, mânia, resentimentele, gelozia, amărăciunea sau comparația. Trăirea în acord este ca și cum ai fi în aceeași echipă – toată lumea lucrează împreună, se susțin și se încurajează reciproc, au încredere unii în alții, urmăresc același scop și împărtășesc victoria.

Rugăciunea în acord este foarte puternică, dar poate fi folosită eficient numai de cei care fac efortul de a trăi în acord. De exemplu, dacă Dave și cu mine ne-am certa tot timpul, dar am vrea să ne rugăm în acord atunci când aveam o nevoie urgentă, atunci asta nu va funcționa.
Nu există putere în a fi în acord ocazional; trebuie să trăim în acord. Trăiește cu alții într-un mod respectuos și pașnic. Adaptați-vă oamenilor și lucrurilor pentru a crea și menține pacea (vezi Romani 12:16).

Menținerea unității și armoniei necesită efort, dar puterea eliberată atunci când oamenii sunt în acord merită efortul.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Este mai ușor să nu te superi decât să te calmezi după ce te-ai supărat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon