Să Ai O Conștiință Curată

Să ai o conștiință curată

Dar Duhul spune limpede că în vremurile din urmă unii se vor depărta de credință… influențați de ipocrizia mincinoșilor, a căror conștiință a fost însemnată cu fierul roșu (cauterizată).  (1 Timotei 4:1-2, Biblia amplificată)

Versetul de astăzi vorbește despre conștiința unei persoane care este „însemnată cu fierul roșu” sau „cauterizată”. Dacă o rană este cauterizată, ea devine cicatrice și nu mai doare. În mod similar, când conștiința omului devine cauterizată, ea devine dură, amorțită și incapabilă să simtă ce ar trebui să simtă. Anii de neascultare și de durere personală ne pot fac duri, și nu blânzi, dar prin harul lui Dumnezeu ne putem schimba. Vrem să rămânem sensibili față de Dumnezeu, astfel încât să putem simți imediat atunci când îi rănim pe ceilalți sau nu Îl ascultăm pe El în vreun fel.

Cere-I lui Dumnezeu inima și conștiința sensibile, ca să poți fi sensibil în relația cu El. Dacă cunoști oameni care au inimi împietrite din cauza anilor de durere sau de neascultare față de Dumnezeu, roagă-te și pentru ei. Este un lucru frumos să poți discerne imediat când comportamentul tău nu este pe placul lui Dumnezeu. Mulțumește-I lui Dumnezeu de fiecare dată când simți că Se ocupă de tine și continuă să lucrezi cu Duhul Sfânt pentru a-ți păstra conștiința sensibilă față de El. „Tată, mă rog pentru mine și pentru cei dragi mie, care au conștiința împietrită și cauterizată. Te rog să înlături acea duritate din noi. Te rog să ne înmoi inimile față de Tine. Dă-ne inimi sensibile, care răspund la călăuzirea Ta, astfel încât să putem simți imediat ce ne spui și ce vrei să facem. În Numele lui Isus, Amin. ”


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii ferm în rezolvare, dar păstrează o inimă blândă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon