Să fii încrezător în mod constant

Să fii încrezător în mod constant

„Deoarece în ea [în Evanghelie] este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu prin credință și care duce la credință, după cum este scris: ‚Cel neprihănit va trăi prin credință.’” (Romani 1:17, Biblia amplificată)

Încrederea e înrădăcinată în credința în Dumnezeu. Tocmai de aceea este important să alegem să fim încrezători în mod constant, nu doar ocazional.

Eu a trebuit să învăț să rămân încrezătoare atunci când prietenii și membrii familiei îmi spuneau că o femeie nu trebuie să predice Cuvântul lui Dumnezeu. Eu știam că Dumnezeu mă chemase să predic din Cuvântul Său, dar tot mă afecta respingerea venită din partea oamenilor. A trebuit să îmi cultiv încrederea, până în punctul în care părerile oamenilor și acceptarea sau respingerea manifestate de ei nu îmi mai afectau nivelul de încredere. Eu trebuia să mă încred în Dumnezeu, nu în oameni.

În Romani 1:17 ni se spune că putem umbla din credință, prin credință. Mulți ani, eu am trecut de la credință la îndoială, apoi la necredință și iar la credință. Însă mi-am dat seama că, atunci când îmi pierd încrederea, îi las diavolului ușa deschisă. Dacă îi permit să-mi fure încrederea, brusc, nu mai am credința necesară pentru a le putea sluji oamenilor.

Dacă vrei să reușești, atunci alege să fii încrezător în mod constant. Ai încredere în darurile tale și în chemarea ta, în abilitatea pe care o ai în Hristos. Crede că Dumnezeu îți vorbește și că ești călăuzit de către Duhul Sfânt. Fii plin de îndrăzneală în Domnul. Trebuie să te vezi un adevărat învingător în El.


Dacă te concentrezi asupra iubirii nemărginite pe care ți-o poartă Dumnezeu, vei putea avea o încredere nemărginită că poți face lucruri mărețe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon