Sistemul legalismului s-a terminat

Când a luat Isus oţetul, a zis: „S-a isprăvit!” Apoi Şi-a plecat capul şi Şi-a dat duhul. (Ioan 19:30)

Când Isus a vorbit de pe cruce, spunând: „S-a terminat!” a vrut să spună că sistemul legalismului a luat sfârșit, că acum, nu numai liderii religioși, preoții puteau intra în prezența lui Dumnezeu, ci toți oamenii se pot bucura de prezența Sa, pot să Îi vorbească și pot să Îi asculte vocea.

Înainte ca Isus să moară pentru noi, singura modalitate de a primi promisiunile lui Dumnezeu era să trăiești o viață perfectă, fără păcat (fiind foarte legalist) sau prin sacrificiul de sânge pentru păcat, sacrificiul animalelor ucise. Când Isus a murit și a plătit pentru păcatele omenirii cu propriul Său sânge, El a deschis o cale pentru ca fiecare persoană să se bucure de prezența lui Dumnezeu. Când Isus a spus: „s-a isprăvit„ El ne-a invitat la o viață de libertate, și nu la una de frică. O viață în care putem fi conduși de Duhul Sfânt și nu de reguli și regulamente. Oamenii normali care nu fac totul bine tot timpul, pot intra acum liberi în prezența lui Dumnezeu.

Eliberarea de legalism nu este o chemare la nelegiuire sau la lene. Există o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să învețe Cuvântul lui Dumnezeu și să audă de la Dumnezeu, și anume ceea ce Dumnezeu și-a dorit dintotdeauna de la început.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Dumnezeu te iubește și vrea să te bucuri de viață.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon