Spune-le celor din jur cuvinte pline de dragoste

Spune-le celor din jur cuvinte pline de dragoste

„Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere: dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase.” (Proverbele 16:24)

O parte importantă din a învăța cum să îi iubim pe ceilalți este să învățăm să îi iubim prin ceea ce rostim. Puterea și încurajarea pe care le putem împărtăși prin ceea ce rostim contează enorm! Oamenii de pretutindeni au nevoie de cineva care să creadă în ei. Aceștia au fost răniți din cauza unor cuvinte rele, dar cuvintele bune pot aduce vindecare în viețile lor.

Este ușor să scoatem în evidență defectele, slăbiciunile și eșecurile celor din jurul nostru. Aceasta este o reacție naturală, fiind influențată de firea noastră umană. Însă astfel de cuvinte nu aduc viață – nu fac decât să sublinieze și mai mult tot ce e greșit la oameni și la anumite situații. Însă Biblia spune în Romani 12:21 că putem învinge răul cu binele.

Cu cât suntem mai apropiați de Dumnezeu, cu atât vom învăța mai mult să rostim cuvinte dătătoare de viață, pozitive și pline de încurajare. Dumnezeu este optimist, iar pe măsură ce pășim alături de El, vom învăța să fim în acord cu El (Amos 3:3).

E ușor să le găsești defecte celor din jurul tău, dar dragostea trece cu vederea neajunsurile celorlalți. Iată ce scrie în 1 Petru 4:8, Biblia amplificată: „Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate [iartă și trece cu vederea ofensele aduse de ceilalți].”


Un mod important de a-i iubi pe oameni este de a crede ce este mai bine despre ei și a rosti cuvinte care să-i încurajeze.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon