Studiază Cuvântul lui Dumnezeu; Ascultă vocea lui Dumnezeu

Studiază Cuvântul lui Dumnezeu; Ascultă vocea lui Dumnezeu

Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

Oricine dorește să audă vocea lui Dumnezeu trebuie să studieze Cuvântul Său. Dintre toate celelalte moduri în care Dumnezeu poate alege să ne vorbească, El nu va contrazice niciodată Cuvântul scris, care în limba greacă se numește logos. În greacă, Cuvântul Său rostit se numește rhema. Dumnezeu ne amintește în mod special logosul Său în fiecare situație. Rhema (cuvântul Său rostit) nu poate fi găsit cuvânt cu cuvânt pe paginile Bibliei, dar principiile Sale vor fi întotdeauna susținute de Cuvântul scris. În acest fel, Biblia confirmă dacă ceea ce auzim este sau nu de la Dumnezeu.

De exemplu, logosul, cuvântul scris, nu ne va spune când să cumpărăm o mașină nouă sau ce model să cumpărăm. Pentru aceasta, avem nevoie de rhema. Chiar dacă Scriptura nu ne oferă instrucțiuni specifice privind cumpărarea unei mașini, spune multe despre înțelepciune. Dacă credem că am „auzit” că trebuie să cumpărăm un anumit model de mașină și apoi ne dăm seama că o astfel de achiziție ne-ar duce la datorii timp de câțiva ani, putem vedea cu ușurință că achiziționarea acelei mașini nu ar fi înțeleaptă și vocea pe care am crezut că am auzit-o nu este a lui Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: logos + rhema = înțelepciune

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon