Tipuri de favoare

Tipuri de favoare

„Fie peste noi bunăvoința [favoarea] Stăpânului, Dumnezeul nostru. Statornicește pentru noi lucrarea mâinilor noastre! Da, statornicește lucrarea mâinilor noastre!” (Psalmul 90:17 NTR)

Există o diferență între favoarea omenească și favoarea divină. Favoarea omenească poate fi câștigat prin abilități proprii, însă cea divină nu.

Dacă îți dai tot interesul să fii plăcut, poți să îi faci pe cei din jur să te accepte și să te îndrăgească. Însă această acceptare trebuie întreținută în același mod în care a fost câștigată. Și adevărul este că devine o povară să fii atent mereu, ca să nu greșești niciodată cu ceea ce spui și ce faci.

Dacă alegem să Îl urmăm pe Dumnezeu și nu oamenii din jur, El ne va da favoarea Sa. Este un dar primit prin harul Său și nu poate fi câștigată. Dumnezeu nu vrea să ne epuizăm timpul și energia încercând să căpătăm favoare, ci vrea să ne punem încrederea în El pentru a o primi. Atunci când Dumnezeu ne dă favoare încep să se întâmple lucruri minunate, cum ar fi oportunități noi sau binecuvântări pentru care nu ai muncit și pe care nu le meriți.

Ne putem ruga în fiecare zi să primim favoarea supranaturală a lui Dumnezeu. Este un dar din partea Lui, care vine datorită harului Său, prin credință. Îndrăznește să ceri și o vei primi!

Atunci când înțelegem că tot ce este bun și desăvârșit vine de la Domnul, ca un rezultat al favorii Sale, nu putem decât să-I mulțumim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon