Trăiește După Cum Vrea Dumnezeu

Trăiește după cum vrea Dumnezeu

Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă (cu reverență) de Numele Tău. (Psalmul 86:11)

Dacă ascultăm de vocea lui Dumnezeu și trăim după calea lui Dumnezeu, dacă alegem să-L slujim, putem evita meciuri lungi cu El. Înțelepciunea ne spune să-L lăsăm pe Dumnezeu să facă ce vrea El cu noi, ca să nu ne învârtim în jurul aceluiași „munte” tot timpul (vezi Deuteronomul 2:3). Am întâlnit oameni care se confruntă cu aceleași obstacole și probleme de douăzeci sau treizeci de ani. Dacă ar fi ascultat pur și simplu de Dumnezeu la început, ei ar fi înaintat în viață cu mult timp în urmă.

Oricât de mult ne-am putea bucura de locul în care suntem atunci când ne găsește Dumnezeu, El nu ne va lăsa să rămânem acolo și să stagnăm.  El are locuri noi în care să ne ducă și lecții noi care să ne învețe. El vrea să ne păstreze plini de viață, plini de creștere și plini de scopurile și planurile Sale.

Dumnezeu ne-a spus: „Dacă nu-Mi acordați atenție, dacă Mă ignorați și nu luați seama la mustrarea Mea, voi striga către voi. Voi încerca să vă ajut, dar dacă continuați să nu ascultați de Mine, veți veni la Mine panicați atunci când veți avea probleme” (vezi Proverbe 1:24–28). Dumnezeu este milostiv și îndelung răbdător, dar vine un moment în care trebuie să ne dăm seama că trebuie doar să ascultăm de El. Cu cât ne supunem mai rapid și începem să trăim după voia lui Dumnezeu, cu atât mai repede vom putea înainta în viață și vom înainta în planurile bune ale lui Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Roagă-te, ascultă și nu amâna!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon