Trăind fără datorii

Trăind fără datorii

Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii… – Romani 13:8

Este important să înțelegem că bătălia pentru finanțele noastre este într-adevăr o luptă spirituală. Vrăjmașul ne ispitește să cheltuim mai mult decât ne putem permite, astfel încât să ne poată ține sub presiune și distrași de la trăirea noastră cu Dumnezeu.

Dar trebuie să ne propunem să ne bucurăm de viața pentru care Isus a muritca să o avem – o viață de neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Nu putem face asta dacă suntem sub presiune și frustrați din cauza datoriei financiare.

Este posibil să trăiești fără datorii, aplicând principii biblice de administrare a banilor. Soțul meu, Dave, spune că dacă învățăm să trăim în cadrul limitelor sau doar din venitul nostru, atunci Dumnezeu ne va binecuvânta, limitele noastre se vor extinde și vom avea mai mult. Luca 19:17 ne spune că Dumnezeu este mulțumit când suntem credincioși și demni de încredere în lucrurile mici. Când suntem așa, scrie că El ne va da autoritate asupra lucrurilor mai mari.

Deci, nu cădea în capcana încercării de a trăi „pe picior mai mare” decât ți-a încredințat Dumnezeu. Stai departe de datorii, trăind cu limitele tale… apoi urmărește să vezi cum Dumnezeu le va extinde.

Rugăciune

Doamne, vreau să câștig bătălia spirituală cu finanțele mele, așa că refuz să trăiesc cu datorii. Nu voi ceda ispitei de a cheltui ce nu am. În schimb, voi fi credincios cu limitele pe care Tu mi le-ai pus.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon