Trăind o viață fără ceartă

Trăind o viață fără ceartă

Începutul unei certe este ca slobozirea unor ape; de aceea, curmă cearta înainte de a se înteți. – Proverbe 17:14

Cearta este una din principalele arme pe care inamicul le folosește împotriva creștinilor. Cred că sunt trei lucruri prin care deschidem ușa duhului de ceartă.

  1. Gura noastră. Cuvintele nepotrivite rostite într-un timp nepotrivit pot cu siguranță aprinde un foc. Cu cât rostim mai multe cuvinte, cu atât se întețește focul. Un mod de a stinge focul este de a nu îl mai alimenta.
  2. Mândria noastră. Deși cuvintele nepotrivite ne pot conduce la ceartă, mândria inimii noastre este cea care refuză să rămână în liniște pentru a avea pace. Mândria din inimă vrea să avem noi ultimul cuvânt, însă Biblia spune că această cale ne duce la pieire (vezi Proverbe 16:18).
  3. Opiniile personale. Putem foarte ușor să ne certăm atunci când încercăm să îi convingem pe alții cu privire la opinia noastră. Când realizăm, însă, că mai avem mult de învățat și încetăm să ne mai dăm cu părerea când nu este necesar, vom începe să câștigăm cunoașterea de care avem nevoie.

Inamicul va încerca întotdeauna să infiltreze cearta în viața noastră. Decide să Îl onorezi pe Dumnezeu și pe cei din jurul tău, opune-te certei și în schimb caută pacea, unitatea și înțelegerea.

Rugăciune

Duhule Sfânt, ajută-mă să stau în gardă împotriva certei. Îți supun Ție cuvintele și opiniile mele. Doresc să fiu liber de ceartă în relațiile cu alți oameni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon