Tu ai un Avocat

Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela Care-i socotește neprihăniți! (Romani 8:33)

Duhul Sfânt este Avocatul nostru. El este chemat să ne vină în ajutor, aceasta fiind și definiția cuvântului „avocat”, din limba greacă; El este desemnat de Dumnezeu să ne asiste, să ne apere și să pledeze pentru cauza noastră.

Duhul Sfânt este alături de noi ca să ne ofere ajutor în fiecare aspect. Când avem nevoie să fim apărați, El ne apără, acționând ca un avocat legal care își apără clientul. Este bine de știut că nu trebuie să ne apărăm singuri atunci când suntem acuzați de anumite acțiuni sau motivații greșite. Putem să cerem ajutor de la Cel Sfânt și să ne așteptăm să-l primim, pentru că El este avocatul nostru. Chiar numai acest gând ar trebuie să ne aducă încurajare și mângâiere!

Majoritatea dintre noi petrecem timp și ne risipim energia și ne irosim timpul încercând să ne apărăm pe noi înșine, reputația, poziția, acțiunile, cuvintele, deciziile noastre. Când alții ne judecă, s-ar putea ca după mult efort să-i convingem de curăția inimii noastre, dar problema este că dacă sunt înclinați să judece, vor găsi repede altceva pentru care să ne judece. Cea mai bună cale pentru noi este să ne rugăm și să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să-Și facă lucrarea și să fie Avocatul și Apărătorul nostru.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Duhul Sfânt este Avocatul și Apărătorul tău!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon