Un prieten al lui Dumnezeu

Amigo de Deus

Nu vă mai numesc robi… ci v-am numit prieteni… (Ioan 15:15)

În Geneza 18:17, Dumnezeu l-a numit pe Avraam prietenul Său și apoi a împărășit cu el planul de distrugere a Sodomei și Gomorei. Așa cum El a împărtășit aceste intenții cu Avraam, El va împărtăși și cu tine lucruri – ceea ce este în inima Lui, dorințele, scopurile, planurile Sale – ca unui prieten. El îți va da înțelegere și lumină cu privire la ce se întâmplă în viața ta și îți va spune ce trebuie să faci. Te va călăuzi și te va ajuta să te pregătești pentru viitor. Ca prieten al lui Dumnezeu, tu nu trebuie să fii prins pe picior greșit de circumstanțele tale. Poți fi informat și pregătit – pentru că tu ești un prieten al lui Dumnezeu, a Cărui voce o auzi. Poate că nu îți va revela tot ceea ce vrei să știi exact atunci când vei vrea tu, dar te va îndruma și întări, pe măsură ce te încrezi în El.

Poate te întrebi: „Cum pot deveni prieten al lui Dumnezeu?” Conform versetului de astăzi, tu ești deja. În acest verset, Isus le-a spus ucenicilor Săi: „V-am numit prietenii Mei.” Dacă ești un urmaș al lui Isus, ești un ucenic al zilelor noastre și astfel, ești prietenul Lui. La fel ca în oricare prietenie, puteți fi doar amici sau puteți dezvolta o prietenie apropiată. Prietenia ta cu Dumnezeu crește și se dezvoltă la fel cum se întâmplă în cazul prieteniilor tale cu alți oameni. Așa cum o prietenie cere timp și energie pentru a se dezvolta, la fel este și cu relația ta cu Dumnezeu.

Astăzi, te încurajez să investești timp și energie în relația cu Dumnezeu, oferindu-I atenția ta, prin citire și meditare asupra Cuvântului Său, prin a vorbi cu El în rugăciune și a-L asculta, exact ca pe un prieten.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fă-ți timp zilnic și investește energie în relația cu Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon