Urmați legea iubirii

Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste. (Galateni 5:13)

Pe măsură ce trecem prin viață, observăm că îi rănim pe oameni fără să ne dăm seama. Eu sunt o persoană foarte directă, aceasta fiind o calitate, dar a trebuit să învăț să fiu sensibilă la lucrurile prin care trec oamenii atunci când stăm de vorbă. Ceea ce spunem la un moment dat poate să fie total nepotrivit într-un alt moment. Suntem într-adevăr eliberați de Hristos și avem dreptul să fim noi înșine, dar legea dragostei cere ca libertățile noastre să nu fie folosite ca scuză pentru a fi egoiști.

Doar pentru că avem chef să spunem sau să facem un lucru nu înseamnă că acel lucru este cel mai bun pentru situația în care ne aflăm. Dacă vorbești cu o persoană care este bolnavă de mult timp, nu ar fi cel mai potrivit moment să îi spui cât de bine te simți tu. Sau, dacă vorbești cu o persoană care tocmai și-a pierdut slujba, nu ar fi cel mai potrivit moment să îi spui despre creșterea salariului tău și promovarea pe care tocmai ai obținut-o. Isus a murit pentru a ne putea bucura de libertate, dar cu toate acestea El ne arată clar în Cuvântul Său că trebuie să ne slujim unii altora în dragoste.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Dacă îi faci pe ceilalți fericiți, vei fi și tu mai fericit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon