Vă rog, nu fiți religioși

Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi curăţaţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înăuntru sunt pline de răpire şi de necumpătare.  (Matei 23:25)

Isus i-a mustrat frecvent pe liderii religioși din vremea Sa, pentru că deși făceau o mulțime de lucruri bune, le făceau din motive greșite. O abundență de lucruri religioase nu înseamnă întotdeauna că persoana care le face este aproape de Dumnezeu. Cred că activitatea religioasă ne poate împiedica să intrăm într-o relație intimă cu Dumnezeu și să Îl auzim vorbindu-ne. Isus a murit pentru a ne deschide calea spre intimitatea cu Dumnezeu și asta ar trebui să vină întotdeauna înainte de orice lucrări bune. Este posibil să faci lucruri religioase, în timp ce inima ta să fie departe de Dumnezeu. Ar trebui frecvent să faceți „verificări de motivații”. Dumnezeu este mai preocupat de motivul pentru care facem lucrurile decât de ceea ce facem atunci când vine vorba de lucrurile religioase. El a spus că adevărata religie este să vizitezi, să ajuti și să ai grijă de văduve și orfani (vezi Iacov 1:27). Dumnezeu vrea ca noi să iubim cu adevărat și să avem grijă de oamenii răniți mult mai mult decât să încercăm să ne impresionăm unii pe alții cu rugăciuni lungi și complicate.

Oamenii religioși fac multe lucruri pentru a-și spori reputația in loc să Îi slujească lui Dumnezeu. Se pot angaja în tot felul de lucrări bune, dar rareori se angajează să își împărtășească cu adevărat inimile cu Dumnezeu sau să Îi permită Lui să Își împărtășească inima cu ei. Rareori acești oameni aud vocea lui Dumnezeu sau se bucură de o comuniune profundă cu El.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Concentrează-te pe relația ta cu Dumnezeu, nu pe a fi religios.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon