Viața în Împărăție

Viața în Împărăție

„Căci [la urma urmei] Împărăția lui Dumnezeu nu este [a primi] mâncare și băutură [după bunul plac], ci neprihănire [acea stare care face ca o persoană să fie acceptabilă înaintea Domnului], pace [a inimii] și bucurie în Duhul Sfânt.” (Romani 14:17, Biblia amplificată)

Împărăția lui Dumnezeu este alcătuită din lucruri mult mai importante și mai benefice decât avuțiile lumești. Dumnezeu ne binecuvântează cu posesiuni materiale, dar Împărăția reprezintă mult mai mult de atât: aceasta e plină de neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt.

Neprihănirea nu este rezultatul a ceea ce facem, ci mai degrabă a ceea ce a făcut Isus pentru noi (1 Corinteni 1:30). El ne ia păcatele și ne dă în schimb neprihănirea Sa (2 Corinteni 5:21). Când acceptăm acest adevăr prin credință și îl primim în mod personal, suntem liberi să trăim și să ne bucurăm de viața pentru care Isus a murit ca să ne-o poată da.

Pacea este atât de minunată – cu siguranță, face parte din traiul în Împărăție. Tocmai de aceea urmărim pacea, tânjim după ea și o căutăm (Psalmul 34:14; 1 Petru 3:11). Cu cât mai mult ne apropiem de Dumnezeu, cu atât mai bine înțelegem că Isus este pacea noastră (Efeseni 2:14). Dumnezeu vrea ca noi să ne bucurăm de pacea Sa care depășește orice pricepere (Filipeni 4:7).

Bucuria poate varia de la o încântare calmă până la veselie extremă. Bucuria ne îmbunătățește înfățișarea, starea de sănătate și calitatea vieții. Aceasta ne întărește mărturia pe care o aducem înaintea altora, oferindu-ne o perspectivă divină cu privire la viață (Neemia 8:10).

Scrie clar în Cuvântul lui Dumnezeu: caută-L pe Dumnezeu și Împărăția Lui, iar El Se va îngriji de toate celelalte (Matei 6:33).


Nu e viață mai bună decât viața din Împărăția lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon