Bëhu Një Person I Së Tashmes

Vëllezër, sa për vete, nuk mendoj se e kam zënë, por bëj këtë: duke harruar ato që kam lënë pas dhe duke u prirur drejt atyre që kam përpara, po rend drejt synimit, drejt çmimit të thirrjes së lartme të Perëndisë në Krishtin Jezus. FILIPIANËVE 3:13-14

Keqardhja për të kaluarën është një vjedhës kryesor i gëzimit dhe paqes. Qoftë nëse një gabim është bërë njëzet vjet më parë apo njëzet minuta më parë, nuk mund të bëni asgjë për këtë përveçse të pendoheni, të merrni falje, të harroni të kaluarën dhe të vazhdoni. Nëse ka diçka që mund të bëni për të zhbërë rezultatet e gabimeve tuaja, atëherë bëjeni me çdo kusht. Por në fund të fundit është se ju duhet të hiqni dorë nga e kaluara në mënyrë që të kuptoni të ardhmen.

Ashtu si Pali, ne të gjithë po ecim drejt shenjës së përsosmërisë, por asnjëri prej nesh nuk ka arritur. Edhe pse duroi vështirësi, besoj se Palit i pëlqeu udhëtimi dhe shërbimi i tij jetësor, dhe kjo “aspiratë e vetme” e tij ishte një nga arsyet pse. Ai kishte mësuar të harronte gabimet e tij dhe nuk pranoi të jetonte me keqardhje për të kaluarën.

Gjithmonë kujto që keqardhja vjedh të tashmen! Perëndia na ka thirrur të jemi sa më pranë Tij në të tashmen. Kur ngjitemi pas së shkuarës, ne e lemë mënjanë besimin tonë dhe ndalojmë së besuari, më pas humbasim paqen dhe gëzimin tonë.

Le të jetë kjo një ditë vendimi për ju, një ditë kur ju do të vendosni të mos veproni më në keqardhje. Bëhuni personi i së tashmes. Jetoni të tashmen. Perëndia ka një plan për ty tani në të tashmen. Besoji Atij sot.


Perëndia jep hir dhe gëzim dhe paqe për sot, por Ai nuk e jep hirin e sotëm për të djeshmen ose për të nesërmen. Jetoni jetën ditë pas dite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon