Dëshira Të Dhëna Nga Perëndia

Dëshira Të Dhëna Nga Perëndia

Gjej kënaqësinë tënde në Zotin dhe ai do të plotësojë dëshirat e zemrës sate. (PSALMI 37:4)

Një nga mënyrat se si Perëndia na flet neve është përmes dëshirave të shenjta të zemrës tonë. Perëndia vendos dëshirat e duhura në zemrat tona dhe më pas Ai na i jep ato dëshira. Mbaj mend një kohë kur kisha dëshirë për bukë kungujsh shtëpie, por nuk kisha talent ose kohë për t’i bërë. Thjesht thashë: “Zot, unë sigurisht që do të doja pak bukë të freskët me kungull të njomë”, dhe nuk e mendova më përsëri. Rreth një javë më vonë, një zonjë që nuk dinte asgjë për dëshirën time, më dha një kuti dhe kur e hapa, gjeta bukë kungujsh të bërë në shtëpi. Zoti kënaqet duke bërë gjëra të vogla dhe të mëdha për ne dhe ne kurrë nuk duhet të harrojmë t’i vlerësojmë të gjitha ato.

Ne duhet t’i kërkojmë Perëndisë të na japë dëshira të shenjta. Ne zakonisht dëshirojmë për gjëra natyrore të tilla si sukses, financa, shtëpi të mira dhe marrëdhënie të mira, por ne gjithashtu duhet të dëshirojmë gjërat frymërore. Ne duhet të dëshirojmë njohjen e Perëndisë në një mënyrë më të thellë dhe më intime, për të shfaqur frytin e Frymës, veçanërisht dashurinë, për t’i shërbyer Perëndisë në mënyra që e përlëvdojnë Atë, për të qenë gjithmonë të bindur ndaj Perëndisë, etj… Le t’i kërkojmë Perëndisë të largojë prej nesh dëshirat mishore dhe të na japë dëshira të shenjta.

Perëndia vendos në ne dëshira që do të sjellin drejtësinën e Tij, paqen dhe gëzimin në jetën tonë (shikoni Romakëve 14:17), dhe ato kurrë nuk janë në kundërshti me Fjalën e Tij.

Dëshirat e gabuara na mundojnë dhe ne jemi të paduruar për marrjen e tyre, por dëshira e shenjtëruar vjen me një gatishmëri për të pritur rrugët dhe kohën e Perëndisë.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Vendosi dëshirat e tua para Perëndisë, lutu për to dhe ki besim që Perëndia do të t’i japë nëse dhe kur ato janë të duhurat për ty.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon