Drita e Kuqe, Drita e Gjelbër

Drita e Kuqe, Drita e Gjelbër

Por tani u liruam nga ligji, duke qenë të vdekur në atë që na mbante të lidhur, që të shërbejmë në risinë e frymës dhe jo në vjetërsinë e shkronjës. (ROMAKËVE 7:6)

Ka pasur raste në jetën time kur nuk isha e lumtur, edhe pse isha e krishterë dhe bëja gjithçka që mendoja se duhej të bënte një i krishterë. Shikoj prapa tani dhe kuptoj se një nga arsyet kryesore që nuk isha e lumtur ishte se nuk dija shumë për jetën e brendshme. Nuk dija si ta dëgjoja zërin e Perëndisë që më drejtonte nga brenda me anë të fuqisë së Frymës së Shenjtë ose si t’i bindesha Atij kur Ai më nxiste të bëja ose të mos bëja disa gjëra.

Tani, Fryma e Shenjtë vepron disi si një polic trafiku brenda meje. Kur bëj gjërat e duhura, marr një dritë jeshile nga Ai, dhe kur bëj gjërat e gabuara, marr një dritë të kuqe. Nëse jam gati të futem në telashe, por nuk jam angazhuar plotësisht të vazhdoj në një drejtim të caktuar, marr një sinjal kujdesi. Sa më shumë që ndalemi dhe i kërkojmë Zotit udhëzime, aq më të ndjeshëm bëhemi ndaj sinjaleve të brendshme që na jep Fryma e Shenjtë. Ai na flet me një zë të qetë, të vogël ose atë që unë e quaj “të njohur”. Kushtojini vëmendje sinjaleve të buta të Frymës së Shenjtë në qenien tuaj të brendshme, ashtu siç do t’i kushtonit vëmendje dritave të kuqe dhe jeshile kur lëvizni në trafik. Nëse merrni një dritë jeshile, atëherë shkoni përpara; dhe nëse drita është e kuqe, ndaloni!


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Kur jeni në një territor të ri, përdor GPS-n tënd ( Sinjalet e lutjes së Perëndisë)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon