Falja Kundrejt Ndjenjave

Rri në heshtje para Zotit dhe prite atë; mos u hidhëro për atë që i shkojnë mbarë punët e veta, për njeriun që ndjek planet e këqija të tij. Hiq dorë nga zemërimi dhe lëre përbuzjen; mos u dëshpëro; kjo do të të çonte edhe ty të bëje të keqen PSALMI 37: 7-8

Ndoshta keqkuptimi më i madh për faljen është ideja se nëse ndjenjat e një personi nuk kanë ndryshuar, ai nuk ka falur. Shumë njerëz e kanë këtë ide të rreme. Ata vendosin të falin dikë që i ka dëmtuar, por nëse vazhdojnë të kenë ndjenja zemërimi dhe lëndimi, ndihen sikur nuk e kanë falur plotësisht atë individ.

Ju mund të jeni të bindur ndaj Zotit dhe të merrni vendime të shëndosha biblike dhe ende të kaloni një kohë të gjatë pa “ndjerë” ndryshe nga mënyra se si ndiheshit përpara se të vendosnit të falni. Këtu mund t’ju çojë besimi. Ju keni bërë pjesën tuaj dhe tani jeni duke pritur që Zoti të bëjë të Tijën. Pjesa e tij është të shërojë emocionet tuaja, t’ju bëjë të ndiheni mirë dhe jo të plagosur. Ju keni fuqinë të merrni vendimin për të falur, por vetëm Zoti ka fuqinë të ndryshojë ndjenjat tuaja ndaj personit që ju lëndoi.

Shërimi kërkon kohë. Pra, mos u bëni të paduruar dhe të dekurajuar nëse nuk “ndjeni” gjithçka në rregull menjëherë. Perëndia është në kontroll dhe Ai po bën një punë të mrekullueshme në ju dhe jetën tuaj.


Merrni vendimin t’i bindeni Perëndisë dhe besoni Atij që të ndryshojë zemrën tuaj. Përfundimisht, ndjenjat tuaja do të ndjekin dhe do të përputhen me vendimet tuaja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon