Forcohu në Shpresë

Forcohu në Shpresë

Sepse, sa u shkruan më përpara, u shkruan për mësimin tonë, që me anë të durimit dhe të ngushëllimit të Shkrimeve, të kemi shpresë. (ROMAKËVE 15:4)

Ne të gjithë kemi nevojë të inkurajohemi. Ndonjëherë ne kemi nevojë për inkurajim për të na nxjerrë nga gropa e dekurajimit, por në çdo kohë mund të përdorim një fjalë pohuese, një rreze shprese ose një mesazh që na thotë: “Ti mund t’ia dalësh!”

Vetë Zoti është burimi më i mirë i inkurajimit që njoh dhe ne duhet të kërkojmë inkurajim dhe shpresë prej Tij. Ai na inkurajon përmes Frymës së Tij, por gjithashtu na inkurajon përmes Fjalës së Tij. Shumë herë, kur më duhet të inkurajohem ose të forcohem në shpresë, shkoj te Bibla. Kam disa pasazhe të preferuara për të cilat lexoj ose meditoj kur kam nevojë për forcë, mbështetje ose inkurajim.

Fjala e Perëndisë është e mbushur plot me inkurajim dhe për sa kohë kemi një Bibël ne kemi recetën e inkurajimit. Një përkthim thotë se Fjala e Zotit është ilaçi që na nevojitet.

Shko tek Fjala e Perëndisë kur ke nevojë të inkurajohesh – kur je i lënduar, i zhgënjyer, i lodhur, konfuz ose i rënë. Lejoje fjalën e Tij të mbushë zemrën dhe mendjen tënde ndërsa pret në prezencën e Tij. Perëndia nuk do t’ju braktisë kurrë dhe ju gjithmonë mund të mbështeteni në Fjalën e Tij, veçanërisht kur keni nevojë për shpresë dhe inkurajim.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Pavarësisht se çfarë bën sot, qëndro fort në shpresën që është në ty.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon