Hap Pas Hapi

Hap Pas Hapi

Por Zoti i tha Abramit: «Largohu [ për të mirën tënde] nga vendi yt, nga të afërmit e tu dhe nga shtëpia e babait tënd dhe shko në vendin që do të të tregoj. (ZANAFILLA 12:1)

Abrami mësoi t’i besojë Perëndisë për ta udhëhequr atë hap pas hapi. Historia e tij filloi tek Zanafilla 12:1, vargu i sotëm. Vini re në këtë varg që Perëndia i dha Abramit hapin e parë, jo hapin e dytë. Ai në thelb i tha atij se nuk do të merrte hapin e dytë derisa të kishte përfunduar hapin e parë. Kjo është kaq e thjeshtë, por kaq e thellë dhe depërtuese për mënyrën se si flet Perëndia: Ai na jep drejtim hap pas hapi.

Shumë njerëz refuzojnë të bëjnë hapin e parë derisa ata të kuptojnë hapin e dytë, të tretë, të katër dhe të pestë. Nëse jeni i tillë, shpresoj të frymëzoheni sot për të ecur përpara në planin e Perëndisë për jetën tënde duke i besuar Atij me hapin e parë. Pas disa hapash, besimi juaj do të rritet sepse do të kuptoni që ka një themel të sigurtë në çdo hap që Perëndia ju udhëzon të bëni.

Perëndia i kërkoi Abramit të bënte një hap të vështirë duke lënë gjithçka dhe çdo familiar të tij. Por, Perëndia i premtoi atij që bërja e një hapi të tillë do të ishte në avantazhin e tij.

Kur ne i bindemi Perëndisë ne jemi të bekuar. Perëndia ka një plan të mirë për jetët tona, një plan që është në avantazhin tonë. Gjithçka që kemi për të bërë është të ecni në të – hap pas hapi.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Bindju zërit të Perëndisë hap pas hapi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon