Jezusi Është Shkëmbi Yt

Sepse të gjitha premtimet e Perëndisë janë në atë “po” dhe në atë “amen”, për lavdi të Perëndisë nëpërmjet nesh. 2 KORINTASVE 1:20

Në disa vende në Bibël, për shembull në 1 Korintasve 10:4, Jezusi përmendet si Shkëmbi. Apostulli Pal vazhdon të na thotë te Kolosianëve 2:7 se ne duhet të rrënjosemi dhe të bazohemi te Jezusi.
Nëse i mbështjellim rrënjët rreth Jezus Krishtit, ne jemi në gjendje të mirë. Por nëse i mbështjellim rreth ndonjë gjëje ose dikujt tjetër, jemi në telashe.

Asnjë person apo gjë nuk do të jetë aq solide dhe e besueshme sa Jezusi. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i drejtojmë njerëzit te Jezusi. Njerëzit janë gjithmonë të prirur ndaj dështimit. Por Jezus Krishti nuk është. Vendosni shpresën tuaj tërësisht dhe në mënyrë të pandryshueshme tek Ai. As tek njeriu, as në rrethana, as në asgjë apo askënd tjetër.

Nëse nuk e vendosni shpresën dhe besimin tuaj në Shkëmbin e shpëtimit tuaj, ju jeni duke shkuar drejt zhgënjimit, i cili çon në dekurajim dhe shkatërrim. Ne duhet të kemi aq shumë besim në dashurinë e Perëndisë për ne, sa që pavarësisht se çfarë na vjen kundër nesh, ne e dimë thellë brenda se Ai është me ne dhe Ai nuk do të na zhgënjejë kurrë.


Ne jemi të falimentuar në aftësinë tonë për të vepruar pa Krishtin. Pa Perëndinë, ne jemi pa ndihmë, por me Të asgjë nuk është e pamundur për ne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon