Kapi Dhelprat

I zini dhelprat, dhelprat e vogla që dëmtojnë vreshtat, sepse vreshtat tona janë në lulëzim. KANTIKU I KANTIKËVE 2:15

Zhgënjimet e vogla mund të krijojnë frustrim, i cili mund të kthehet në një problem më të madh që mund të prodhojë një dëm të madh.

Përveç zhgënjimeve të mëdha që ndodhin kur ne dështojmë të marrim promovimin në punë ose shtëpinë që dëshironim, ne mund të mërzitemi edhe nga gjërat më të vogla. Për shembull, supozoni që po prisni dikë për t’u takuar për drekë dhe personi vjen vonë. Ose supozoni se do të bëni një udhëtim të veçantë në një qendër tregtare për të blerë diçka që ishte me ulje çmimi, por është shitur.

Këto lloj irritimesh janë të vogla, por ato mund të na hidhërojnë. Prandaj ne duhet të dimë se si t’i trajtojmë dhe t’i mbajmë në perspektivë. Përndryshe, ato mund të dalin jashtë kontrollit dhe të fryhen jashtë proporcionit.

Ne do të ishim të zgjuar të qëndrojmë si roje për veten tonë kundër dhelprave të vogla që vjedhin paqen tonë.

Me ndihmën e Perëndisë, ne mund të mësojmë të bëjmë ashtu si Pali bëri në librin e Veprave kur gjarpri iu ngjit dorës—ai thjesht e shkundi atë (Veprat 28:1–5)! Nëse praktikojmë t’i trajtojmë shpejt zhgënjimet kur vijnë, ato nuk do të grumbullohen dhe do të bëhen një mal rrënimi.


Fitorja nuk është mungesa e problemeve; është prania e fuqisë së Perëndisë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon