Kemi Nevojë Për Udhërrëfyes

Kemi Nevojë Për Udhërrëfyes

Sepse ky Perëndi është Perëndia ynë përjetë, gjithnjë; ai do të jetë udhëheqësi ynë deri në vdekje. (PSALMI 48:14)

Më emocionon të di se Zoti është udhërrëfyesi ynë në çdo ditë të jetës sonë. Sa e mrekullueshme është të dimë se kemi Dikë që të na udhëheqë dhe siguron që ne të kalojmë nga një destinacion në tjetrin në jetë.

Ndonjëherë kur Deivi dhe unë udhëtojmë, punësojmë një udhërrëfyes për të na treguar vendet më të mira dhe më të rëndësishme për t’u parë. Një herë, vendosëm të eksploronim vetë një vend të caktuar; në këtë mënyrë, ne arsyetuam se mund të bënim atë që donim kur donim. Megjithatë, shpejt zbuluam se udhëtimi ynë i pavarur ishte pothuajse i kotë. Kalonim pjesë të mëdha të çdo dite duke humbur dhe më pas duke u përpjekur të gjenim përsëri rrugën tonë. Ne kemi mësuar nga gabimet tona dhe tani e dimë se përdorimi më i mirë i kohës sonë është të ndjekim një udhërrëfyes dhe jo të endemi pa qëllim për të gjetur vetë vende.

Unë besoj se ky shembull nga udhëtimet tona lidhet me mënyrën se si janë shumica e njerëzve në jetë. Ne duam të hartojmë kurset tona, të jemi udhërrëfyes për veten dhe të bëjmë atë që duam të bëjmë sipas lehtësisë sonë. Por ne zakonisht humbasim rrugën tonë dhe përfundojmë duke humbur kohën tonë. Perëndia ka premtuar në vargun e sotëm se do të na udhëheqë gjatë jetës sonë. Ai e bën këtë nëpërmjet Frymës së Shenjtë, i cili do të na flasë dhe do të na thotë se ku të shkojmë dhe çfarë të bëjmë nëse thjesht do t’i kërkojmë Atij të na udhëheqë.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Sepse ky Perëndi është Perëndia ynë përjetë, gjithnjë; ai do të jetë udhërrëfyesi ynë deri në vdekje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon