Lutja Prodhon Çlodhje

Lutja Prodhon Çlodhje

Ejani tek unë, o ju të gjithë të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t’ju jap çlodhje. Mateu 11:28

Nëse nuk jemi të qetë, nuk po besojmë vërtet, sepse fryti i besimit është prehja.

Për shumë vite të jetës sime do të pohoja: “Oh, po i besoj Zotit; Unë i besoj Zotit.” Por unë nuk po bëja asnjërën nga këto gjëra, sepse isha në ankth, e shqetësuar, nervoze dhe në limit shumicën e kohës.

Ashtu siç mund të përfshihemi në aktivitetin e jashtëm, ne mund të përfshihemi në aktivitetin e brendshëm. Perëndia dëshiron që ne jo vetëm të hyjmë në prehjen e Tij në trupin tonë, Ai gjithashtu dëshiron që ne të hyjmë në prehjen e Tij në shpirtin tonë.

Për mua, të gjesh prehje, lehtësim, çlirim, freskim, rekreacion dhe qetësi të bekuar për shpirtin tim do të thotë të gjesh lirinë nga aktiviteti i gabuar mendor. Do të thotë të mos jetosh në mundimin e arsyetimit, duke u përpjekur gjithmonë të gjesh një përgjigje që nuk e ke. Nuk kam pse të shqetësohem; në vend të kësaj, unë mund të qëndroj në një vend paqeje dhe prehjeje të qetë nëpërmjet lutjes.

Nëse vërtet i besojmë Perëndinë, ne kemi hyrë në prehjen e Tij. Ne jemi lutur dhe kemi lënë shqetësimin tonë mbi Të dhe tani po qëndrojmë në paqen e përsosur të pranisë së Tij të përditshme.


Ti mund të flasësh Fjalën e Tij mbi ankthin që është në mendjen tënde ashtu si Jezusi i foli stuhisë dhe tha: “Paqe, qetësohu”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon