Marrëdhënie, Jo Rregulla

Do t’ju jap një zemër të re dhe do të shtie brenda jush një shpirt të ri; do të heq nga mishi juaj zemrën prej guri dhe do t’ju jap zemër prej mishi. EZEKIELI 36:26

Shumë herë kur dikush lind sërish, gjërat e para që i thuhet janë: “Duhet të ndryshosh modelin e flokëve ose të vishesh ndryshe. Ti ke një tatuazh që duhet të mbulohet. Ti ke një vath në vendin e gabuar.” Prezantimi i tyre në krishterim është një listë rregullash, gjëra që duhet të bëjnë dhe gjëra që nuk duhet t’i bëjnë, sipas asaj që njerëzit mendojnë se është e drejtë dhe e gabuar.

Mjerisht, shumë herë askush nuk u flet fare për zemrën ose marrëdhënien e tyre me Perëndinë. Në vend të kësaj ka të bëjë me të gjitha këto gjëra që ata duhet të bëjnë nëse duan të jenë pjesë e një organizate të caktuar fetare. Megjithëse Zoti do të na udhëheqë të bëjmë ndryshime pozitive në jetën tonë, Ai na pranon plotësisht ashtu siç jemi dhe ne duhet të bëjmë të njëjtën gjë për të krishterët e rinj. Jepuni atyre kohë dhe Zoti do t’i udhëheqë duke u dhënë dëshira të reja.

Jezusi vdiq që ne të mund të kishim një marrëdhënie të thellë, pasionante, personale me Perëndinë. Ai nuk vdiq për të na dhënë një listë rregullash. Ai na dha diçka shumë më të thellë dhe shumë më të mirë—Ai na dha akses te Perëndia që të mund të ishim në marrëdhënie të ngushtë personale me Atin tonë qiellor.


Sa më shumë t’i afroheni Perëndisë, aq më shumë Ai ju ndryshon me dashuri dhe dashamirësi nga brenda jashtë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon