Maturia

Maturia

Unë, dituria, rri me maturinë dhe e gjej dijen në meditim. Fjalët e urta 8:12

Një fjalë për të cilën nuk e dëgjoni shumë mësimin është “maturia”. Në Shkrime “maturi” ose “i matur” do të thotë të jesh kujdestar i mirë i dhuratave që Perëndia na ka dhënë për t’i përdorur. Këto dhurata përfshijnë aftësitë, kohën, energjinë, forcën dhe shëndetin, si dhe pasuritë materiale. Ato përfshijnë trupin tonë, si dhe mendjen dhe shpirtrat tanë.

Perëndia i ka dhënë secilit prej nesh dhurata dhe hir sipas mënyrës se si Ai dëshiron që ne t’i përdorim ato. Një person mund të jetë i talentuar për të kënduar dhe e bën këtë në zonën e tij lokale, ndërsa aftësia e një personi tjetër për të kënduar është e njohur në pjesën më të madhe të botës. Bibla na thotë të përdorim dhuratat tona sipas hirit që na është dhënë (Romakëve 12:6).

Secili prej nesh do të ishte i mençur të dinte se sa është në gjendje të përballojë, për të qenë në gjendje të dallojë kur po arrijmë “kapacitetin e plotë” ose “mbingarkimin”. Në vend që ta shtyjmë veten në mbingarkesë për t’i kënaqur të tjerët, për të kënaqur dëshirat tona ose për të arritur qëllimet tona personale, ne mund të mësojmë ta dëgjojmë Zotin dhe t’i bindemi Atij. Nëse ndjekim drejtimin e Zotit, ne do të gëzojmë jetë të bekuara.

Ne të gjithë përjetojmë stres dhe shpesh i ndjejmë efektet e tij, pro ne duhet të mësojmë ta menaxhojmë atë. Kërkojini Perëndisë t’ju tregojë ato zona në jetën tuaj që mund të ndryshohen për t’ju ndihmuar të eliminoni më mirë stresin e tepërt.


Perëndia është i mirë, dhe Ai dëshiron që ju të gëzoni një jetë të paqtë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon